Προφίλ

Η βιομηχανία ΜΑΧΙ Α.Ε.Β.Ε ιδρύθηκε το 1988, στην Κατερίνη. Δραστηριοποιείται και πρωτοστατεί στον κλάδο της παραγωγής προϊόντων χάρτου οικιακής και επαγγελματικής χρήσης και παραγωγής απορρυπαντικών, καθώς και στην εμπορία μιας γκάμας ειδών οικιακής χρήσης που καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 15,000 τ.μ., απασχολεί 100 ειδικευμένους εργαζόμενους, διαθέτοντας παράλληλα ένα άρτια οργανωμένο στόλο διανομής και μεταφοράς των προϊόντων της σε Ελλάδα και εξωτερικό (αποτελούμενο από 30 φορτηγά και 15 επιβατικά).

Η ΜΑΧΙ Α.Β.Ε.Ε. πραγματοποιεί εξαγωγές σε κράτη μέλη της Ε.Ε., ενώ κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς σε χώρες των Βαλκανίων όπως, Βουλγαρία, Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία, Ρουμανία, Σερβία και επεκτάθηκε σε χώρες όπως Κύπρος, Ισραήλ και Τουρκία.


Το 2002 προβαίνει στον πλήρη εκσυγχρονισμό του βιομηχανικού και μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής, τυποποίησης και συσκευασίας, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Το γεγονός αυτό την κατέταξε στην πρώτη παραγωγική θέση, στην ευρύτερη νότια Ευρώπη.

Το προσωπικό

Στον όμιλο MAXI τα ακριβότερα πάγια είναι οι άνθρωποι μας. Σε αυτούς επενδύουμε και οφείλουμε κατά μεγάλο ποσοστό την ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας μας. Ο επαγγελματισμός τους, το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης η προσήλωση στον κοινό μας στόχο για υψηλής ποιότητας προϊόντα καθιστούν την ομάδα της ΜΑΧΙ πρωτοπόρο και αν αναλογιστούμε και τον υψηλής ένταση ανταγωνισμό τότε μπορούμε να αισθανόμαστε ακόμα πιο περήφανοι για αυτούς.

Στην ΜΑΧΙ PAPER MILL εργάζονται ως επι τω πλείστον νέοι άνθρωποι με διάθεση δημιουργίας και υψηλής τεχνογνωσίας μιας και έχουν εκπαιδευτεί άρτια από την κορυφαία εταιρία στο χώρο των μηχανημάτων RECORD SPA. Στο σύνολό τους είναι 45 άτομα, οι 40 εντάσσονται στην παραγωγή. Στην MAXI PAPER MILL απασχολούνται και 20 εξωτερικοί συνεργάτες εξίσου υψηλού μορφωτικού και τεχνολογικού επιπέδου.

Μήνυμα Διοίκησης

Φίλες και Φίλοι,

Φέτος, αισίως κλείνουμε 23 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αλλά και Βαλκανική αγορά χάρτου. Σε αυτή την πολυετή επιχειρηματική πορεία καταφέραμε να αναπτυχθούμε επιτυχημένα σε όλη την επικράτεια και να καθιερωθούμε ως μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές χαρτοβιομηχανίες. Σε αυτή την επιτυχημένη ανάπτυξη της εταιρίας μας συνέβαλλαν οι μέτοχοι, το ανθρώπινο δυναμικό της maxi, οι προμηθευτές και κυρίως οι πελάτες μας που έδειξαν εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ομίλου MAXI.

Αναμφίβολα, διανύουμε την χειρότερη οικονομική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για την χώρα μας, όλοι μαζί πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας έναντι της χώρας και ενωμένοι να συμβάλουμε στην προοπτική της. Σε αυτή την τόσο αρνητική οικονομική συγκυρία για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμα περισσότερο για την χώρα μας ο όμιλος ΜΑΧΙ προχώρησε σε ενίσχυση των υποδομών της προσθέτοντας ένα ακόμα εργοστάσιο παραγωγής χάρτομαζας δημιουργώντας έτσι αυτόνομη διαδικασία παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης χαρτιού. 

Η MAXI PAPER MILL είναι μια μεγάλη επένδυση που διασφαλίζει στο έπακρο την βιωσιμότητα της MAXI και την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες χαρτοβιομηχανίες των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα σε μια περίοδο απολύσεων και μεγάλων απωλειών κερδών για τις επιχειρήσεις ο Όμιλος MAXI δημιούργησε 43 νέες θέσεις εργασίας και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της εταιρίας μας. 

Οι άνθρωποι της ΜΑΧΙ μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία. Με την στήριξη σας και τις δικές μας στοχευμένες επιχειρηματικές κινήσεις, ευελπιστούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που μας δίνονται ώστε να κάνουμε την ΜΑΧΙ όχι μόνο την μεγαλύτερη Ελληνική Χαρτοβιομηχανία αλλά και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Βασίλης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Ομίλου Εταιριών ΜΑΧΙ